Del
NorskEnglish
Tilbake til oversikten
Show info

Løberg, Morten

Morten M. Løberg (født 30. april 1953 i Hamar) er en norsk fotograf, billedkunstner og fagpressejournalist bosatt i Oslo.
Løberg har vært styreleder i Forbundet Frie Fotografer, har sittet i Høstutstillingens fotojury og vært tilknyttet Dagbladet som kunstanmelder innen fotografi. Han er medlem i Norske Billedkunstnere, Norsk Journalistlag og Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening. Løberg er redaktør for nettstedet fotografi.no og tilknyttet bildebyrået Samfoto.

Han har deltatt på en rekke kollektive utstillinger, blant annet på Henie Onstad kunstsenter og Preus fotomuseum. Han har vært antatt på Høstutstillingen tre ganger og på Østlandsutstillingen to ganger. Han har hatt separatutstilling i bl.a. Preus fotomuseum, Galleri BOA (bildekunstnerne Oslo Akershus), Galleri Svalbard og i kulturhuset i Barentsburg.

Han er innkjøpt av blant andre Norsk kulturråd, Bibliothèque nationale (Paris), Oslo kommunes kunstsamlinger og Norsk museum for fotografi / Preus fotomuseum.

I 2007 ble han kåret til Årets frilanser av Frilansjournalistene/Norsk Journalistlag. I 2011 ble han tildelt Langaards kunstnerstipend.

Birth year
1953