Del
NorskEnglish
Tilbake til oversikten
Micro Matic

Satser smart på lys og varme

Katalysator investerer i lys og varme. Micro Matic er selskapet som leverer framtidens smarte løsninger for optimalisert energibruk i norske hjem.

Aars´ investeringsselskap Katalysator satser på en bærekraftig lysende og varm framtid, og kjøpte våren 2016 Asker-bedriften Micro Matic Norge AS. Selskapet som leverer innovative løsninger innen oppvarming, lys, ventilasjon og sikkerhet var tidligere eid av investeringsselskapet Herkules.

Micro Matic har stor suksess med å levere systemer som styrer lys og varme, og omsatte i 2015 for 224 millioner kroner. Jan Peter Sunde, investeringsdirektør i Katalysator og styreleder i Micro Matic, understreker at ambisjonen for kjøpet er Micro Matics spennende markedspotensial. – Vi vil ta selskapet videre gjennom å utvikle Micro Matics sterke sider, sier Sunde. 

Smarte hus

Intelligente hjem blir en viktig del av en bærekraftig framtid, og Micro Matic leverer allerede innovative løsninger som effektiviserer bruk av energi i norske hjem. Et smarthus er en intelligent bolig som sikrer beboerne maksimal komfort og sikkerhet, samtidig som energibruket holdes på et minimum. I smarthuset kan lys, varme, solskjerming, multimedier og adgangskontroll kobles opp mot en sentral server. Ved å kombinere, styre og kontrollere husets ulike elektriske installasjoner, får boligen enklere betjening av lys og varme, lavere energiforbruk, bedre komfort og høyere sikkerhetsnivå.  – I dag er smarthusteknologien i hovedsak et tilbud for det øvre prissegment, men vår ambisjon på lengre sikt er å kunne tilby smarthus-løsninger til massemarkedet.

Sunde framhever den tette dialogen mellom de nye eierne og Micro Matics ledelse.
– Samspillet er utviklende og inspirerende, som eiere vil vi være tett på utviklingen av strategien og realisering av muligheter i nye markeder. Micro Matic har allerede gode markedsposisjoner, og en viktig føring for den nye strategien er å være på hugget for å realisere nye muligheter med utgangspunkt i eksisterende, innovativ teknologi. – I dette bildet er Katalysators rolle å være aktive, men ikke hyperaktive, eiere, sier Jan Peter Sunde.