Møller Mobility Group

Bil har vært kjernevirksomheten i vårt eierskap siden Harald Aars Møller grunnla selskapet i 1936. I dag er Møller Mobility Group blant Nord-Europas ledende bilkonsern, og har virksomhet og medarbeidere i Norge, Sverige og Baltikum.

Møller Mobility Group er engasjert i import, salg, service, finansiering og skadereparasjoner av bilmerkene Volkswagen, Volkswagen nyttekjøretøy, Audi, Skoda, Seat og Cupra.

Bilindustrien er i hurtig endring. Norge skal kutte utslippene fra transport med 50-55 prosent innen 2030. Da må det kuttes vesentlig i bruk av fossilt drivstoff – og elektrifisering er den naturlige nye hoveddrivkraften. Møller Mobility Group har en ledende rolle i elektrifiseringen av den norske bilparken. 86 prosent av konsernets personbilsalg for egne merker i 2022 var elektrisk.

Som første selskap i sin bransje lanserte Møller Mobility Group et komplett klimaregnskap i 2020, og i 2022 ble selskapet utropt som ett av kun ti selskaper blant Norges 100 største, som kutter utslipp i tråd med Paria-avtalen i PwCs klimaindeks. Konsernet er videre i gang med en rekke utslippsreduserende tiltak som vil ta konsernet under 1,5 graders målet i 2027.

Mye av utviklingen innen bilindustrien er teknologidrevet. Møller Mobility Group står overfor en spennende tid og investerer tungt i digitalisering, produktutvikling og teknologitjenester. Et konsernovergripende program skal sikre effektivisering og fremtidsrettede, digitale kundeopplevelser.

Måten å eie, bruke og dele bil på er i endring. Møller Mobility Group har en uttalt ambisjon om å ta en sentral rolle innenfor urbane, smarte mobilitetsløsninger og by-konsepter, hvor porteføljen blant annet inkluderer selskaper som Mitt Dekkhotell, Bildusjen, Rebil, Gire og Hyre. Sistnevnte utvidet og lanserte tjenester for bildeling også i Sverige i løpet av 2022.

Foto: Møller Mobility Group. Volkswagen AG