Mann 45-50 år i sort genser og med briller ser rett frem i kameraet

Fotokredit: Vebjorn Boge Nilssen

Velkommen til Alexander Woxen

Vi styrker laget og ønsker Alexander Woxen velkommen som nytt styremedlem.

– Jeg er veldig glad for at Alexander Woxen har takket ja til å bli en del av styret. Alexander har bred erfaring og en unik kompetanse knyttet til utvikling av selskaper, entreprenørskap og innovasjon. Dette er kvaliteter som er viktig for oss ut fra et eierperspektiv, sier styreleder i Aars Øyvind Schage Førde.

Alexander Woxen er administrerende direktør i videokonferanseselskapet Huddly, og har blant annet lang erfaring som leder av StartupLab gjennom 10 år, som han var med å starte. Woxen er svært engasjert i utvikling av økosystemet rundt teknologiselskaper, og har vært rådgiver for en rekke suksessfulle norske selskaper de siste årene.

Aars på sin side er et familieeid konsern med røtter langt tilbake i tid, som eier en rekke selskaper innen ulike bransjer. Virksomhetene har en samlet omsetning på rundt 40 milliarder kroner og 8.500 ansatte, og inkluderer selskaper som bl.a. Møller Mobility Group, Møller Eiendom, OneCo, InfoCare og Micro Matic.

– Aars har over tid hatt solid vekst, og vi har høye ambisjoner også for fremtidig utvikling av både eierskapet og virksomhetene våre. Et bredt sammensatt styre med ulik kompetanse og erfaringer er viktig for at vi utfordrer oss selv til å kontinuerlig tenke nytt i egen forretningsutvikling. Jeg er trygg på at Alexander her vil kunne tilføre oss nye perspektiver, og også komplettere dagens styresammensetting godt, sier Schage Førde.

I Aars jobbes det aktivt med eierskap, investeringer og risikostyring på tvers av eierskapet. Woxen ser frem til å være med å utvikle både eksisterende og fremtidige virksomheter i familiens eie.

“Møller-familien og Aars har sitt entreprenørielle uspring, og jeg opplever at eierne egentlig aldri har gitt slipp på denne tilnærmingen til verdiskapning. Eierne har et iboende ønske om å kontinuerlige videreutvikle egen virksomhet, og dette hånd i hånd med å bygge kultur basert på et verdisett som er svært forenlig med mitt eget”, sier påtroppende styremedlem Alexander Woxen.
Mann 45-50 år i sort genser og med briller ser rett frem i kameraet

Alexander Woxen er CEO i Huddly AS, og er engasjert i styreverv i blant annet StartupLab, NoIsolation og 99x. Han har god kjennskap til Aars og virksomhetene gjennom blant annet tiden som investeringsdirektør i Aars’ eide Katalysator AS (nå Direkteinvesteringer), og fra styreverv i ulike selskaper eid av Aars de siste årene.

Styret i Aars AS vil med Alexander Woxen bestå av totalt åtte styremedlemmer.

Pressemelding 1. juni, 2022. Foto: Vebjørn Boge Nilssen