En ny milepæl i Møller Medvinds historie

Møller Medvind godkjennes som lærebedrift, og blir en av de første bedriftene som kan tilby læreplass innen bilpleie - en anerkjennelse både av Møller Medvind og bilpleie som fag.

– Vi er utrolig glade for at godkjenningen av Møller Medvind som lærebedrift er på plass. Dette markerer en viktig milepæl for oss i Møller Medvind, men er også viktig for anerkjennelse av bilpleie som eget fag, sier Mari Førde, daglig leder i Møller Medvind.

Inntil høsten 2021 eksisterte det ingen formell utdanning innen faget bilpleie. Nå er Møller Medvind en av få bedrifter som kan tilby læreplass og fagbrev i bilpleie etter offentlig opplæringslov. Tre lærlinger er allerede i full gang med utdannelsen i Alfasetveien 11, og flere skal det bli.

-Møller Medvind er opptatt av de uforløste mulighetene. Parallelt med vår ordinære drift i Møller Medvind kan vi nå tilby et strukturert utdanningsløp med mulighet til å ta fagbrev for som ønsker det. Det er et viktig steg i satsingen vår på å få unge mennesker ut i arbeid, sier Førde.

Gjennom «Medvind-metoden» gir vi i Møller Medvind unge mennesker i NAV-systemet mulighet til en fast, full stilling. Arbeidet de siste årene har gitt god erfaring med hva som skal til for å lykkes med å få unge uten utdannelse og jobb inn i fulle, faste stillinger.

– I Møller Medvind liker vi å vise vei. Det har vært vår arbeidsmodell fra dag én siden etableringen i 2018. Vi bygger sten på sten, og har i samarbeid med NAV funnet en modell som fungerer i praksis for å få unge mennesker uten utdannelse og jobb ut i arbeidslivet, sier Førde.

Etableringen av fagbrev og det å kunne utdanne handler også om å vise vei. Og det har vært viktig for Møller Medvind å nettopp løfte anerkjennelsen av bilpleie som et eget fag.

For etableringen av fagbrevet ønsker Førde spesielt å trekke frem innsatsen til avdelingsleder Kurt Ekerhaugen hos Møller Medvind. Han har spilt en sentral rolle i arbeidet for å etablere et rammeverk og tilhørende læreplan for fagbrevet i samarbeid med Utdanningsetaten. Ekerhaugen har, gjennom opplæring av Møller Medvinds egne medarbeidere, satt en helt ny standard for bilpleie av Møller Medvinds brukte biler.

– Vi er utrolig glade for å ha Kurt med på laget, både som avdelingsleder og fagleder. Møller Medvind har jobbet for å få på plass fagbrevet i lang tid, og Kurt skal fra vår side ha æren for at bilpleie endelig får den anerkjennelsen det fortjener, avslutter Førde.

En ung mann legger armen rundt skuldrene til en kollega
Ung mann finpusser på billakk
Mann og dame foran menneskemengde i en bilhall

Mari Førde (eier i Aars) og Bjørn Erik Tangen (daglig leder i Medvind Utvikling) gleder seg over at fagbrevet for bilpleie er på plass.