Alfa 90 år: En annerledes gave

I anledning ALFA-jubileet ønsket vi å gi den spreke 90-åringen en gave som inkluderer flere.

ALFA Sko har levert tur- og skisko til aktive føtter i mer enn 90 år, og ønsker gjerne å inspirere flere til et aktivt friluftsliv. Og ALFA Sko har vært på både små og store ekspedisjoner - besøkt Nordpolen, Sydpolen, gått over Grønland og besteget de syv høyeste fjellene i verden.

Vi i Aars har på vår side et sterkt engasjement for å inkludere fra utenforskap. Dette var også en av grunntankene da vi etablerte Møller Medvind tilbake i 2018.

I anledning ALFA Skos 90-års dag ønsket vi derfor å gi en symbolsk gave som kombinerte både ALFA & Aars verdier; Som både kunne inspirere og inkludere flere.

Den gode utsikten fra Tonekollen i Østmarka imponerte. Tonekollen ligger 368 meter over havet og gir muligheten til å nyte et av Østmarkas beste utsiktspunkter.

Initiativet fikk navnet «Turglede til flere», og med oss på laget for å realisere gaven fikk vi Hanan Abdelrahaman (Årets Villmarking 2021) og Friluftsduoen (Halvor og Henrik, 14 år)

Gaven gikk til de som ikke er så turvante, og som til nå kanskje har til gode å oppdage gleden ved å gå på tur. Og i høst gikk turen for 20 barn og ungdommer i alderen 13-15 år fra bydelene Søndre Nordstrand og Nordstrand i Oslo til nærskogen Østmarka.

Deler av turen ble foreviget på film, og gir et lite innblikk i opplevelsene, øyeblikkene og gleden - men også samholdet ungdommen utviklet i løpet av kun korte dager sammen.

Sammen med ALFA ønsket vi å vise hvordan mulighetene i eget nærområde enkelt kan tas i bruk. Gjennom tur, aktiviteter og overnatting på Vangen skistue ønsket vi også å vekke nysgjerrigheten slik at flere skal tar naturen i bruk.

Det ble en helg med minneverdige opplevelser for både deltagere, arrangører og gode hjelpere. Og svært gledelig ble resultatet Turglede for (enda) flere.

Spente deltagere er klare for tur med ALFA Sko

Det er på sin plass å rette en stor takk til Friluftsduoen Halvor og Henrik (Søk de gjerne opp på Instagram). Dere inspirer jevnaldrende ungdom (og eldre) gjennom egne aktiviteter, og viser at friluftsliv verken trenger å være dyrt, vanskelig eller utilgjengelig. En stor takk til Hanan Abdelrahman, som demonstrerer at man ikke trenger å være født med ski på bena for å formidle gleden ved å være ute under åpen himmel. Gjennom ditt arbeid med et flerkulturelt friluftsliv inspirerer du og er et levende eksempel på at de gode naturopplevelsene er tilgjengelig for oss alle, uavhengig av bakgrunn og kunnskapsnivå.

En stor takk også til eventyreren og ALFA-ambassadør Thomas Lone, generalsekretær i Skiforeningen Håvard S. Abrahamsen og Frank Westlie ved Vangen for deres bidrag til gjennomføring.

Og sist, men ikke minst, en stor takk til alle foreldre som viste oss tilliten og «lånte» oss deres flotte ungdom. Og ikke minst - en stor takk til ungdommen som selv våget å bli med.

Tusen takk for turen.

Friluftsduoen (Halvor og Henrik) og Eventyrer og ALFA-ambassadør Thomas Lone

Hanan Abdelrahaman

Håvard S. Abrahamsen fortalte ungdommen om de mange hemmelige koiene og mulighetene i Østmarka